Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسجد و کانون امام علی(ع) با فعالیت‌های شاخصی همچون تربیت نخبگان و برگزاری دوره های تبیین مبانی ناب اسلام و روش زندگی اسلامی توانسته در رونق خانه های خدا گام اثرگذار بردارند.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مساجد مردمی‏ ترین پایگاه ارتباط با خدا در روی زمین هستند و همواره به عنوان مدرسه تزکیه و تعلیم دانش، عرصه رشد و تعالی انسان‏ های خداجو و پناهگاه همیشگی بندگان خدا، پایگاه ترویج خیر، تهذیب نفس و اعمال خداپسندانه بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خانه های خدا، بهشتی است که مردم در آنجا فراغ از روزمرگی ها طعم شیرین ارتباط با خدا را می چشند.

 

در سلسله گزارش‌های «همنامان نور» مساجد و کانون های فرهنگی هنری که همنام حضرات معصومین (ع) و بزرگان دین هستند، معرفی می شوند، تا از این طریق دریابیم آن مساجد در پرتو ارتباط با آن معصوم (ع) در طول سال چه فعالیت هایی را انجام می دهند و منشا چه برکاتی هستند.

 

در این گزارش به مناسبت سالروز ولادت امام علی(ع) در 13 رجب به معرفی یک مسجد و کانون های فرهنگی هنری همنام آن حضرت(ع)  پرداخته ایم که در ادامه می آید:

مسجد حضرت امیر(ع)

مسجد حضرت امیر(ع) در سال ۱۳۴۷ بنا شد و از همان ابتدا آیت‌الله سیدمحمدرضا علوی تهرانی از جانب مرحوم آیت‌الله العظمی سیداحمد خوانساری که آن زمان مرجع تقلید و امام جماعت مسجد سیدعزیزالله بازار تهران بودند برای امامت جماعت این مسجد، راهی امیرآباد می‌شوند. آیت‌الله علوی در آن زمان امامت جماعت مسجد علوی در چهار راه سیروس تهران را نیز برعهده داشت که با ورود به این مسجد برنامه‌های متنوعی را در حوزه تبلیغ معارف دین اجرایی می‌کند.

 

مسجد امیر(ع)، قبل از پیروزی انقلاب اسلامی محل برگزاری کلاس‌های تببین مبانی ناب اسلام برای نخبگان بود.در جریان مبارزات انقلاب اسلامی تبیین مبانی انقلاب و اسلام ناب محمدی در دستور کار روحانیون و تئوری‌پردازان انقلاب اسلامی بود، افرادی که گاه برای توده‌های مردم سخنرانی می‌کردند و یا گاه نخبگان را مخاطب سخنرانی خود قرار می‌دادند تا آنان در سطح جامعه به تبلیغ بپردازند و آیت‌الله سیدمحمدرضا علوی تهرانی در مسجد حضرت امیر (ع) به تبیین مبانی ناب اسلام برای نخبگان می‌پرداخت.

 

آیت الله علوی تهرانی از سال ۱۳۴۸ تا سال ۱۳۷۵ به عنوان امام جماعت مسجد حضرت امیر (ع) فعالیت داشت. او از علمای مشهور و تراز اول تهران محسوب می‌شد به طوری که در زمان فوتش تمامی مراجع عظام تقلید وقت پیام تسلیت صادر کردند و آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی برای اقامه نماز بر پیکر ایشان به تهران آمدند.

 

همانند دیگر مساجد که در هشت سال دفاع مقدس، نقش قابل توجهی در پشتیبانی از جبهه ها داشتند، در مسجد حضرت امیر (ع(   هم جوانان در زمینه آموزش نظامی اعم از کار با اسلحه، نظام جمع، رفتار نظامی و تبعیت از قوانین دوره های آموزشی می دیدند و سپس به جبهه اعزام می‌‌شدند. از سوی دیگر مسجد برای تأمین تدارکات نیز تلاش بسیاری داشت. به این جهت که این مسجد در این منطقه مورد اعتماد مردم بود و همواره کمک‌های بسیاری را راهی جبهه‌ها می‌کرد. امروز نیز همین وضعیت در زمان وقوع بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله برقرار است و کمک‌های مردمی به سمت مناطق آسیب‌دیده از سوی مسجد جمع آوری و اعزام می‌شود.

 

کانون «جوانان پیرو ولایت» مسجد علی بن ابیطالب(ع)

کانون فرهنگی هنری «جوانان پیرو ولایت» مسجد علی بن ابیطالب(ع) ماسال واقع در استان گیلان یکی از کانون های مسجدی فعال است که در سال 91 با مجوز ستاد هماهنگی کانون های مساجد این استان فعالیت خود را آغاز کرد، رویکرد این کانون از همان ابتدای تاسیس جذب حداکثری جوانان و نوجوانان به فعالیت های مذهبی، فرهنگی، ورزشی و هنری بوده است.

 

فعالیت های متنوع فرهنگی و مذهبی این کانون موجب شده به عنوان قطب فرهنگی شهرستان ماسال شناخته شود، به گونه ای که عزاداری های ماه محرم، برنامه های ماه مبارک رمضان، نیمه شعبان، ایام فاطمیه و یادواره های شهدا، با محوریت کانون فرهنگی هنری پیروان ولایت برنامه ریزی و برگزار می شود.

 

در این کانون فرهنگی هنری تلاش می شود، بعد از اقامه نماز جماعت در مسجد علی بن ابیطالب(ع)، کلاس های قرآنی سپس برنامه های ورزشی برای کودکان و نوجوانان برگزار شود، تا آنها شیرینی نماز را همراه با لذت بازی و تفریح بچشند.یکی دیگر از برنامه هایی که همه ساله چند روز قبل از شروع ماه محرم در شهرستان ماسال به همت کانون فرهنگی هنری پیروان ولایت در مسجد علی بن ابیطالب(ع) برگزار می شود، ویژه برنامه تشت گذاری است که مردمان این منطقه در این مراسم که یکی از قدیمی‌ترین سنت‌های ماه محرم است با این آیین، سوگواری‌های حسینی را آغاز می کنند. این ویژه برنامه با ابتکار کانون فرهنگی هنری پیروان ولایت برای اولین بار در شهرستان ماسال پایه گذاری شد.

 

 برگزاری کلاس های قرآنی برای نوجوانان و جوانان، احکام، سبک زندگی اسلامی، تیراندازی، دارت، شنا، فوتسال، شرکت در مسابقات و اردوها از دیگر برنامه هایی است که به همت این کانون انجام می شود.

 

بنابراین گزارش،این کانون با اجرای برنامه ها و طرح‌های مختلف اقتصادی و فرهنگی در جهت پویایی و فعال تر شدن مسجد، فعالیت های گسترده ای انجام می دهد.

 

 آموزش روش زندگی اسلامی یکی دیگر از کارویژه های این کانون مسجدی است که در این طرح ویژه کودکان تلاش می شود زمینه حضور آنها  در مساجد رونق ببخشیده شود.

 

بنابر این گزارش، برگزاری مسابقات فوتسال مساجد غرب گیلان، برگزاری کلاس های  متنوع  و شاد  برای  نوجوانان  به منظور غنی سازی  اوقات  فراغت نوجوانان همراه با آموزش  قرآن، احکام ، نماز،  اخلاق و نیز کلاس های  ورزشی  ازجمله شنا و تیراندازی با کمان و اردوهای  تفریحی در این کانون از  دیگر برنامه هایی است که به حضور گسترده نوجوانان و جوانان در مسجد علی بن ابیطالب(ع) رونق بخشیده است.

 

پایان پیام/40

منبع: شبستان

کلیدواژه: ۱۳ رجب مسجد طراز اسلامی کانون های مساجد مسجد علی بن ابیطالب ع کانون فرهنگی هنری مسجد حضرت امیر تبیین مبانی برنامه ها آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۸۱۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مساجد بدون کانون‌ها و پایگاه‌های بسیج رونقی ندارد

ایسنا/لرستان نماینده ولی‌فقیه در لرستان گفت: مساجد بدون جوانان و نوجوانان و بدون هیئت امنا و کانون‌ها و پایگاه‌های بسیج رونقی ندارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمدرضا شاهرخی هشتم اردیبهشت ماه، در جلسه قرارگاه استانی مساجد استان لرستان، که با حضور اعضای ستاد برگزار شد، اظهار کرد: ما هر آنچه که داریم از وجود پر خیر و برکت مساجد است، ما باید بتوانیم خدمات مسجد را خوب جلوه دهیم و به مردم خدمت‌رسانی کنیم.

وی ادامه داد: بعد از انقلاب اسلامی یک سری تشکیلات مانند پایگاه‌های بسیج، کانون‌های فرهنگی، هنری مساجد، در کنار احداث و توسعه مساجد تشکیل شد که بسیار ضروری است و باعث شده به غیر از شرکت در نماز جماعت، جوانان و نوجوانان به واسطه برنامه‌های متنوع به مسجد سوق پیدا کنند.

شاهرخی بیان کرد: مساجد بدون جوانان و نوجوانان و بدون هیئت امنا و کانون‌ها و پایگاه‌های بسیج رونقی ندارد، در سال‌های اخیر با توجه به نیاز مردم و حضور مستمر روحانیان و بسیجیان در محلات، تشکلاتی همچون ستاد تسهیلگری تشکیل شد که توفیقات خوبی در این راستا نصیب شده است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان افزود: مجموعه امور مساجد استان نیز با صبر و حوصله اقدامات خوبی انجام داده، برنامه‌ها و مصوبات ارزشمندی را در راستای توانمندسازی ارکان مسجد عملیاتی کرده که تشکیل این ستاد و کارگروه دنباله همین موضوع است.

وی تأکید کرد: قرارگاه‌های مساجد باید باعث شود که روز به روز شاهد تغییر و تحول در سطح محلات و جامعه باشیم و انتظار است که با برگزاری چنین جلساتی، ظرفیت‌های استان در جهت رونق امور مساجد ارزیابی و آن‌ها را به کار بگیریم.

شاهرخی افزود: ما جوانان و نوجوانانی داریم که از بابت انقلابی‌گری و عقیدتی و کار جهادی از نسل گذشته اگر جلوتر نباشند عقب‌تر نیستند، در اختیار قرار دادن خدمات آموزشی، پژوهشی، تفریحی و سرگرمی از سوی سازمان‌ها، نهادها و ادارات مختلف به جد باید پیگیری شود، از آنجایی که این قشر از جامعه منبعی برای درآمد ندارند و مشتاقانه برای اوقات فراغت و کارهای فرهنگی مساجد مراجعه می‌کنند، باید این خدمات در اختیار آنان قرار بگیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری ویژه‌ برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)
  • برگزاری ۶۰ برنامه فرهنگی در سیستان و بلوچستان
  • مهم‌ترین نکته جشنواره امام رضا(ع) امسال، حضور میدانی است/ جشنواره فیلم رضوان به برکت جشنواره امام رضا(ع) برگزار می‌شود
  • مساجد بدون کانون‌ها و پایگاه‌های بسیج رونقی ندارد
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • اجرای بیش از ۴۰۰ برنامه فرهنگی در لرستان
  • بازگشت جوانان به مسجد با میانبر ورزشی یک روحانی
  • مبانی تئوری و فکری محکم اسلام علت ماندگاری انقلاب اسلامی است
  • نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان برگزار می‌شود