Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@22:55:57 GMT

مسجد جامع« امیر منذر» بیروت با عطر و بوی تاریخ اسلام

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۵۹۳۳۰

مسجد جامع« امیر منذر» بیروت با عطر و بوی تاریخ اسلام

مسجد جامع «امیر منذر» یا «نوفره» در بیروت از بناهای قدیمی و جذاب برای گردشگری دینی لبنان به شمار می آید.

خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام؛  مساجد لبنان منعکس کننده تاریخ اسلام در طول قرون متعدد در این کشور هستند. مهم ترین مساجد لبنان به دوره عثمانی برمی گردد و مسجد جامع «امیر منذر» در بیروت از مهمترین مساجد ساخت شده در این دوره به شمار می آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مسجد جامع امیر منذر از قدیمی ترین مساجد لبنان به شمار می آید که مسلمانان آن را پس از فتح اسلامی در بیروت ساختند. این مسجد جامع را شاهزاده «منذر بن سلیمان التنوخی» در سال 1620 در دوره «امیر فخرالدین دوم» بر روی ویرانه یک ساختمان رومی که هنوز برخی از ستون های آن در اطراف این مسجد دیده می شود، بنا کرد.

این مسجد به «نوفره» نیز معروف است. نامگذاری این مسجد به نوفره به خاطر وجود «فواره آبی» است که در وسط صحن آن قرار دارد. این مسجد همچنین به نام «جامع القهوه» نیز شهرت دارد. علت این نامگذاری به خاطر وجود قهوه خانه در نزدیکی این مسجد است.

 

این مسجد باشکوه در مرکز بیروت و در غرب مسجد جامع العمری و بازار قدیمی «الطویله» قرار دارد. این مسجد دو ورودی دارد که ورودی اصلی  این مسجد در بخش شرقی مشرف به بازار قدیمی «البازرکان» و ورودی دیگر آن در بخش غربی مشرف به بازار المنجدین است که امروز به خیابان «المصارف» شناخته می شود.

 

بخشی از این مسجد در طول جنگ داخلی لبنان در سالهای 1975 تا 1990 خسارت دید. این مسجد دوباره در سال 2002 میلادی ساخته شد.

این مسجد مشابه مساجد اسلامی دیگر است و برخی از فرماندهان و امرای اسلامی در این مکان به خاک سپرده شدند. به طوری که شاهزاده منذر التنوخی که در کشتار سال 1633 میلادی کشته شد، در بخش شمالی این مسجد به خاک سپرده شد. شاهزاده «ملحم حیدر الشهابی» نیز در سال 1762 و برادر آن شاهزاده «منصور حیدر الشهابی» در سال 1776 میلادی در این مسجد آرمیدند. با گذشت زمان این آرامگاه ها از بین رفتند و امروز اثری از آنها دیده نمی شود.

مهندسی و طراحی این مسجد به سبک بناهای عثمانی زیبا و شگفت انگیز است. وسط آن باز است و آسمان از آن دیده می شود. از ویژگی های این مسجد وجود 13 گنبد علاوه بر یک گنبد بزرگ و گلدسته است. صحن داخلی آن داری یک حوض آب است که برای وضو از آن استفاده می شود و این مسجد به خاطر فواره این حوض به مسجد جامع نوفره معروف است.

 

در این مسجد شخصیت های سیاسی همچون «اسماعیل حقی پاشا» و «جمال پاشا» از حاکمان عثمانی نماز خواندند.

پایان پیام/44

منبع: شبستان

کلیدواژه: آثار قدیمی لبنان مسجد مسجد جامع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۹۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت

به گزارش قدس خراسان و به نقل از روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی، تئاتر ۴۴۴ اثری از گروه تئاتر شهیدانه مشهد به عنوان گروه برگزیده تئاتر مساجد خراسان رضوی برای شرکت در جشنواره کشوری تئاتر مساجد انتخاب شد.

این جشنواره با حضور ۱۲ گروه نمایشی از سراسر کشور در روزهای ۱۸ تا ۲۱ مردادماه در شهر بافق استان یزد برگزار می‌شود که نمایش ۴۴۴ در این جشنواره حضور خواهد داشت.

گروه تئاتر شهیدانه، از جمله گروه‌های شرکت کننده در جشنواره تئاتر مساجد مشهد است که با نمایش ۴۴۴ و به نمایندگی از پایگاه مقاومت بسیج شهید گذری مسجد صاحب‌الزمان (عج) منطقه توس مشهد در این جشنواره حضور می‌یابد.

در خلاصه این اثر نمایشی آمده است: همیشه شور و هیجان جوانی و سر نترس نوجوانی می‌تواند جرقه شروع اتفاقات بزرگی باشد، همه چیز از یک روز معمولی در یک مدرسه معمولی آغاز شد ولی بعد ...

«آیدا سروش، اسما واخری، مهدیه اکرمی، ریحانه صفری، هستی حسن زاده، زهرا سالار، الهام کاظمی، یسنا واخری، زهرا و فاطمه حسینی طوسی» بازیگران این اثر نمایشی را تشکیل می دهند.

دیگر خبرها

  • برگزاری ویژه‌ برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • مساجد به عنوان محور همه برنامه‌ها قرار داده شود
  • اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم