Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@19:55:51 GMT

مسجدی با بیش از دو قرن قدمت در شبه‌ جزیره بوشهر

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۹۱۴۷۵

مسجدی با بیش از دو قرن قدمت در شبه‌ جزیره بوشهر

مسجد سید الشهدای کوی شنبدی بوشهر یکی از قدیمی ترین مساجد استان که قدمت آن به پیش از دوره قاجار برمی‌گردد.

به گزارش  خبرگزاریشبستان از بوشهر، مسجد سید الشهدای کوی شنبدی بوشهر به عنوان یکی از قدیمی ترین مساجد استان که قدمت آن به پیش از دوره قاجار برمی‌گردد در منتهی الیه شرق شبه‌ جزیره بوشهر واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بر اساس روایت‌های شفاهی و گفته‌های اهالی و بزرگان کوی شنبدی، شخصی به نام «شنبه ‌بن صالح آل عصفور» که فردی شیعه عرب و اهل کشور مصر بوده است، با خانواده‌اش راهی ایران و در نهایت بندر بوشهر می‌شود و در همین محله کنونی یعنی کوی شنبدی اقامت می‌کند که شنبه آل عصفور به کمک اهالی محل و با هزینه خود مسجد کوچکی بنا می‌کند و بعدها محل هم به اسم وی «شنبدی» نام‌گذاری می گردد.

 

در سال‌های ۱۲۷۰ هجری شمسی «مرحوم سید محمدرضا کازرونی» در راستای توسعه این مسجد زمین‌های بیشتری در اطراف آن را خریداری می‌ کند و این مکان بزرگتر شده و به شکل امروزی درمی‌آید و چون مسجد توسط وی نوسازی شده بود، از آن زمان به «مسجد نو» معروف می‌شود ونام این مسجد پس از انقلاب به سیدالشهداء(ع) تغییر یافته است.

 

 

در مورد صحن یا برهه مسجد سیدالشهدا گفته می‌شود که در گذشته شخصی روحانی به نام رئوف زمینی را وقف مسجد می‌کند که تاکنون به‌ عنوان محلی برای برگزاری مراسم سینه ‌زنی و عزارداری سنتی استفاده می‌شود.

 

برگزاری آیین های مذهبی یکی از جلوه‌های بی نظیر در این مسجد است که هر ساله در ایام محرم و صفر مردم این محله و همچنین افرادی از دیگر محلات در این مسجد گرد هم جمع شده و به عزاداری می‌ پردازند.

 

از بانیان این مسجد از گذشته تاکنون می‌توان به بانی مسجد سید امیر امامزاده‌ای، آمیرزاده، کل محمد ابراهیم جفتک، شمسایی، حاج اسماعیل شکیبازاده، حاج ماشالله شریفیان و سعید خرمایی پور اشاره کرد.

 

 

نوحه خوان‌های مسجد نیز ناخدا عباس دریانورد، محمد شریفیان، مهیمنیان، علی دشتی نجار، باقر آرامی، امیر کردی‌زاده، ابولقاسم بنکول، داریوش ماهینی و محمد علی کشتکار بوده‌اند و اکنون امیر گوهرشناس در این مسجد نوجه‌خوانی می‌کند.

 

«ناخدا عباس دریانورد» کاپیتان کشتی پرسپولیس و مظفری از نوحه خوان های این مسجد در دوران قاجار بوده است. وی یکی از نوحه سرا ها و همچنین ابداع گر و بنیانگذار عزاداری سنتی بوشهری است.

 

پایان پیام/647

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد نو شبه جزیره بوشهر استان بوشهر خبرگزاری شبستان مسجد مسجد سید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۱۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در حالی که نام جزایر قناری از سوی رسانه‌های غربی به عنوان مکانی بی حاشیه و امن برای گردشگران تلقی می‌شود، اما تغییر الگو‌های بومی و سبک زندگی ساکنان این منطقه، منجر به نارضایتی شدید آنها از گردشگران شده است. آنها از یک سو گردشگری را مهم‌ترین منبع درآمد خود قلمداد می‌کنند، اما از سوی دیگر، فراگیر بودن حضور توریست‌ها را منافی اصول و سبک زندگی بومی و محلی خود می‌دانند. همین مسئله، مولد یک تعارض جدی در جزایر قناری بوده که منتج به وقوع اعتراضاتی در این منطقه شده است. اخیرا ده‌ها هزار نفر در جزایر قناری اسپانیا علیه طرح گردشگری گروهی «فراگیر» در مجمع‌الجزایر اقیانوس اطلس، راهپیمایی کردند.

معترضان، رشد کنترل نشده گردشگری را برای محیط زیست و ساکنانش مضر توصیف می‌کنند و خواهان محدودیت در تعداد گردشگران هستند. آنها تاکید می‌کنند که مخالف صنعت گردشگری نیستند که ۳۵ درصد از اقتصاد جزایر قناری را تشکیل می‌دهد.

در سال قبل میلادی، ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار گردشگر از هفت جزیره اصلی این مجمع‌الجزایر دیدن کردند. آمار‌های رسمی نشان می‌دهد که این میزان حدود شش برابر بیشتر از جمعیت ۲.۲ میلیون نفری این جزایر است. بدیهی است که این نسبت ریاضی، می‌تواند از عمق فاجعه در جزایر قناری پرده بردارد! جایی که عملا این منطقه تبدیل به مکانی برای تلاقی نامتوازن خرده فرهنگ‌ها و در نتیجه، وقوع بحران‌های تبعی شده است.

صنعت گردشگری ۴۰ درصد از مشاغل این مجمع الجزایر را تشکیل می‌دهد. شهروندان انگلیس و آلمان، ازجمله کشور‌های اصلی هستند که گردشگرانشان به این جزایر سفر می‌کنند، اگرچه خود اسپانیا به‌عنوان سرزمین مادر هم مقصد محبوب آنهاست. در «سانتا کروز د تنریف»، پایتخت تنریف، بزرگترین جزیره، معترضان پلاکارد‌هایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود «گردشگر، به سرزمینم احترام بگذار!» و «جزایر قناری محدودیت دارد.»

لیدیا مورالس، یک معترض به بی‌بی‌سی گفت: «مشکل اصلی این است که طرح گردشگری گروهی چندین دهه است که در حال نابودی جزیره و زندگی ساکنانش است. احساس می‌کنیم که ما رانده شده‌ایم، اولویت‌های ما در نظر گرفته نمی‌شوند.»

معترضین در این تجمع پیام‌های واضحی را به سیاستمدارانشان مخابره کردند. آنها قویا معتقدند که سیاستمداران به جای در نظر قرار دادن نیاز‌های ساکنین، بیشتر روی ساخت مجتمع‌های گردشگری و هتل‌ها «متمرکز» هستند. فراتر از آن، تظاهرکنندگان می‌گویند که آنها خواهان یک طرح پایدارند که تأثیرات زیست‌محیطی مانند کمبود آب در آب و هوای گرم را در نظر بگیرد و فشار کمتری بر هزینه‌ها و مسکن وارد کند. بر اساس گزارش موسسه ملی آمار در سال ۲۰۲۳، ۳۴ درصد از ساکنان جزایر قناری در معرض خطر فقر یا محرومیت اجتماعی قرار داشتند که بیشترین تعداد در اسپانیای پس از اندلس است. بنابراین، رمزگشایی از گستردگی تظاهرات اخیر و عصبانیت ساکنین جزایر قناری چندان دشوار نیست! آنها به درستی احساس می‌کنند قربانی سیاستگذاران حوزه گردشگری و مسئولین دولتی خود شده و نیاز‌های روزمره توریست‌ها بر نیاز‌های اساسی زندگی آنها در تصمیم سازی‌های کلان و خرد غلبه پیدا کرده است. هفته گذشته، فعالان در اعتراض به آنچه که رشد مخرب گردشگری در جزایر قناری می‌دانند، اعتصاب غذا را در تنریف آغاز کردند. معترضان خواهان توقف ساخت یک هتل و یک استراحتگاه ساحلی در جنوب جزیره هستند. آنها همچنین خواهان توقف تمام پروژه‌های توسعه گردشگری هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲ هشدار سطح نارنجی و زرد هواشناسی در هرمزگان صادر شد
  • صدور ۲ هشدار سطح نارنجی و زرد هواشناسی در هرمزگان
  • اجتناب از اقدامات جزیره‌ای در زیرمجموعه‌های وزارتخانه راه
  • گذری کوتاه بر تاریخ و زندگی اسطوره استعمارستیزی جزیره هرمز ایران
  • زمین‌های چمن ورزشگاه‌های جزیره خارگ نوسازی می‌شود
  • عملیات دیسپاچینگ جزیره قشم را حذف کنید
  • ضرر ۴۰ میلیاردی صنایع قشم به دلیل قطعی برق
  • تایوان: چین بعد از بازگشت بلینکن تحرکات نظامی خود را از سر گرفت
  • فیلیپین توافق بر سر آبهای مورد مناقشه با چین را رد کرد
  • طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران