Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@18:07:34 GMT

مسجدی که از سراسر «سن پترزبورگ» دیده می شود + تصویر

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۴۵۱۶۰

مسجدی که از سراسر «سن پترزبورگ» دیده می شود + تصویر

مسجد سن پترزبورگ با مناره هایی به ارتفاع ۴۹ متر و گنبد آبی ۳۹ متری هنگامی که در سال ۱۹۱۳ افتتاح شد بزرگترین مسجد اروپا بود.

خبرگزاری شبستان،جهان اسلام: مسجد سن پترزبورگ (به روسی: Санкт-Петербу́ргская мече́ть) ، هنگامی که در سال 1913 افتتاح شد بزرگترین مسجد اروپا در خارج از ترکیه بود.

 

مناره های مسجد سن پترزبورگ 49 متر و گنبد آن 39 متر ارتفاع دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسجد در مرکز شهر سن پترزبورگ واقع شده است و می تواند تا پنج هزار نمازگزار را در خود جای دهد.

 

سنگ بنای این مسجد در سال 1910 در بیست و پنجمین سالگرد سلطنت عبدالاحد خان در بخارا گذاشته شد.

 

این مسجد که هدیه ای از امیر بخارا به شهر سن پترزبورگ است گنبد موزاییکی به رنگ آسمان دارد و مناره های دوقلوی آن از سراسر شهر قدیمی روسیه قابل مشاهده است.

 

 در آن زمان ، جامعه مسلمانان پایتخت وقت روسیه بیش از 8000 نفر جمعیت داشت و ساختار پیش بینی شده برای این مسجد قادر به پذیرش بیشتر آنها بود.

 

معمار «نیکولای واسیلیف» این مسجد را بر اساس الگوی «گور امیر» ، مقبره تامرلان در سمرقند بنا کرد و ساخت آن تا سال 1921 به پایان رسید.

 

عبادت کنندگان در این مسجد بر اساس جنسیت در هنگام عبادت از یکدیگر جدا می شوند. زنان در طبقه اول عبادت می کنند و مردان در طبقه همکف.

 

گزارش ها حاکی از آن است که این مسجد از سال 1940 تا 1956 به روی نمازگزاران بسته بود.

 

در سال 1882 « Selim-Girei Tevkelev » که در سال 1865 به عنوان مفتی اورنبورگ منصوب شد در مورد لزوم ایجاد مسجدی در سن پترزبورگ با وزیر «کانت تولستوی» توافق کرد.

 

 در سال 1906 تولستوی کمیته ویژه ای به ریاست آهون آتاولا بایازیتوف تشکیل داد تا در طی 10 سال 750 هزار روبل برای ساخت مسجد جمع کند.

 

آنها مجموعه هایی را در شهرها و ولایت های روسیه ترتیب دادند و از طرف بسیاری از حامیان مالی کمک مالی دریافت کردند.

 

علاوه بر این کمیته اوراق بهادار ورودی به مبلغ کل 142 هزار روبل و همچنین تمبر برای اجرایی شدن پروژه مسجد منتشر کرد.

 

بزرگترین اهدا کننده کمک های مالی برای ساخت این مسجد «سعید عبدالاحد» امیر بوچارا بود که تمام هزینه های ساخت را به عهده گرفت.

 

اجازه خرید این مکان توسط امپراطور نیکلاس دوم در پیترهوف در 3 ژوئیه 1907 داده شد. نمای ساختمان با ترکیب زیور آلات شرقی و موزاییک های آبی فیروزه ای ساخته شده است.

 

در 3 فوریه 1910 ، مراسم گذاشتن سنگ بنای این مسجد توسط بنیاد «اهون بایازیتوف» با حضور شخصیت های حکومتی ، مذهبی و اجتماعی انجام شد.

 

از جمله کسانی که در این مراسم حضور داشتند می توان به «محمد علیم خان» ، سفیران امپراتوری های عثمانی و ایران  و «توکلف» ، رهبر حزب مسلمانان در دوما اشاره کرد.

 

دیوارهای مسجد با گرانیت خاکستری ساخته شده و گنبد و هر دو مناره با سرامیک موزاییکی به رنگ آبی آسمانی پوشانده شده اند.

 

همه  اینها توسط پیتر وولین در کارگاه خود در کیکرینو ساخته شدند و صنعتگران ماهر از آسیای میانه در ساخت مسجد مشارکت داشتند.

 

 نمای مسجد با آياتی از قرآن با استفاده از خط عربی تزئين شده است  و ستون های داخلی از سنگ مرمر سبز ساخته شده اند.

 

این مسجد توسط فرش های بزرگ ساخته شده ویژه ای که توسط صنعتگران آسیای میانه بافته شده بود ، پوشانده شده بود.

 

در سال 1940 ، مقامات شوروی این خدمات را ممنوع و ساختمان را به انبار تجهیزات پزشکی تبدیل کردند.

 

اما ده روز پس از سفر سوكارنو ، اولین رئیس جمهور اندونزی به سن پترزبورگ مسجد این شهر در سال 1956 به جامعه مذهبی مسلمانان سن پترزبورگ بازگردانده شد.

 

گفتنی است مرمت اساسی مسجد سن پترزبوگ در سال 1980 انجام شد.

پایان پیام/7

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد سن پترزبورگ مناره گنبد سن پترزبورگ ساخته شده مسجد سن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۴۵۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«پایتخت ۷» با بازیگران بومی ساخته می‌شود

شنیده‌ها حاکی از آن است که مشکلات ساخت سری هفتم سریال «پایتخت» رفع شده‌است و قرار است این سریال پر مخاطب و محبوب تلویزیون، با تغییرات بسیاری از جمله جایگزین شدن برخی شخصیت‌ها مانند سارا و نیکا با دیگر بازیگران و بهره‌گیری از بازیگران و هنرمندان محلی و بومی استان مازندران تولید شود.

پیام احمدی‌نیا بازیگر، با انتشار فراخوان بازیگری برای سریال «پایتخت» در استوری صفحه شخصی اینستاگرام خود متذکر شده‌است که این سریال به دنبال، یک پیرمرد ۶۵ سال به بالا مازندرانی، پسر بچه ۷ ساله مازندرانی، دوقلوهای همسان خانم ۱۸ تا ۲۵ سال و یک خانم جوان ۲۵ تا ۳۵ سال می‌گردد.

احمدی نیا در رابطه با این استوری به خبرنگار صبا گفت: «به دلیل اینکه عضو صنف بودم از من خواسته شد تا این فراخوان را در فضای مجازی به اشتراک بگذارم و من این کار را انجام دادم و از جزییات خبری ندارم!»

اگرچه مراحل اولیه تولید این پروژه پیشتر آغاز شده، اما به دلیل مسائلی که بین مدیران سیما فیلم و تهیه کننده این سریال بود، حتی رایزنی ساخت فیلم سینمایی فصل هفتم «پایتخت» و اکران نوروزی آن صورت نگرفت و اکنون شاهد فراخوان ساخت فصل هفتم سریال آن هستیم.

پیشتر نیز سارا فرقانی در اینستاگرام خود نوشته بود:« به فضای مجازی توجه نکنید و بدانید که خودم اخبار درست را به شما می‌دهم، در حال حاضر با خبر شدم که ممکن است قصه پایتخت ده سال جلوتر رود و من و نیکا به اقتضای قصه ممکن است بزرگتر شده باشیم اما هنوز هیچی صد در صد نیست.»

تصور بر این است که فصل جدید «پایتخت» به کارگردانی سیروس مقدم با حضور تیم کامل بازیگران فصول قبلی به جز مهران احمدی و سارا و نیکا فرقانی اصل، تابستان امسال و در مردادماه کلید بخورد.

نکته جالب توجه این که برخی رسانه‌ها امروز از نمایش داده نشدن بازپخش فصل ششم این سریال نوشتند. در این خبر آمده بود شبکه «آی فیلم» که از سال گذشته پخش سریال «پایتخت» را شروع کرده بود و فصول مختلف این سریال را به نوبت روی آنتن می‌فرستاد، با پایان فصل پنجم ادامه پخش آن را متوقف خواهد کرد و به جای فصل ششم،سریال «پژمان» را روانه آنتن می‌کند.

باید دید کش و قوس ساخته شدن و نشدن «پایتخت» به کجا می‌انجامد؟!

دیگر خبرها

  • آغاز ساخت ستاد فرماندهی آتش نشانی ۱۲۵ در بندرعباس
  • آقای حسن فتحی! تکلیف ما با آخرین ساخته شما دقیقا چیست؟
  • مستند کوین اسپیسی در راه پخش در سراسر جهان است
  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • آقای حسن فتحی! تکلیف ما با آخرین ساخته شما دقیقاً چیست؟
  • «اتاق فرار» پرمخاطب‌ترین بسته فیلم کوتاه «هنر و تجربه»
  • «اتاق فرار» پرمخاطب‌ترین بسته فیلم کوتاه «هنر و تجربه» شد
  • «پایتخت ۷» با بازیگران بومی ساخته می‌شود
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری
  • ۱۲۸ کلاس درس در شهرستان تنگستان ساخته می‌شود